dimecres, 8 de maig del 2013

FESTA MAJOR DE TÀRREGA i 26è FIRACÓC


Ja som al maig i això significa que comencen les Festes Majors!


Festa, gresca, soroll, gatzara, xerinola, esvalot, sarau…


Gegants, correfocs, animació infantil, capgrossos, concerts, concursos, sopars populars, visites especials, focs artificials, tradicions, nit jove, exposicions, campionats, esports, orquestres…

Aquest cap de setmana és Festa Major a Lleida (mireu la programació aquí) i a Tàrrega!





Des del divendres 10 al dimarts 14, si vas a Tàrrega podràs gaudir de moltes activitats!!



Què és el que no us podeu perdre??








VISITES AL CAMPANAR: PICAMPANAR – Tots els dies



Un any més, torna el PiCampanar!! Pugeu a descobrir els racons secrets de la ciutat i animeu-vos a participar al concurs del millor petó romàntic. A part d’això, podreu gaudir d’un aperitiu, música en directe i moltes sorpreses més! Si encara no heu tingut l’ocasió de pujar-hi o ja n’heu fet una tradició, no deixeu escapar l’oportunitat d’aquest any. Us hi esperem amb moltes ganes i il·lusió!! Podeu fer les vostres reserves trucant al: 650231609 (Núria) o bé al 676733742 (Laura).









Dissabte, 11 de Maig
LA NIT DEL TARAROT

L’Associació Guixanet presenta un dels actes centrals de la Festa Major, un gran espectacle de cultura popular i amb caràcter participatiu. Els protagonistes són els elements propis del folklore targarí, entre altres formacions convidades.

SOPAR POPULAR - Plaça de Sant Antoni, 20:30 h
ESPECTACLE I CERCAVILA DE FOLKLORE - Plaça de Sant Antoni, 22:30 h


La Nit del Tararot arriba enguany amb noves sorpreses i amb l’argument de la rivalitat històrica entre els barris de la Mercè i del Carme per tal de veure qui organitzava la millor festa de barri i qui tenia els millors elements folklòrics, a finals del segle XIX. Enguany, els dos barris voldran fer les paus casant la pubilla de la Mercè, la Sípia, amb l’hereu del Carme, l’Escarmalà. Se’n sortiran? Acabaran bé les noces?




Dilluns, 13 de Maig
EIXIDA DE FESTA MAJOR - Plaça Major, 21 h



Un dels moments més entranyables de la Festa Major on lluiran els elements de cultura popular més estimats pels targarins. Enguany s’afegeix un nou ball promogut per l’Associació Guixanet: el Ball dels Cavallets, no us el perdeu!









Dissabte, dia 11 i diumenge, dia 12 de Maig
Firacóc 2013 · 26è Aplec del Cóc i Mostra de Productes de Fleca - 
Espai MerCAT i Plaça de les Nacions sense Estat 
Dissabte 11 de maig, de 18 a 22:30 h.
Diumenge 12 de maig, de 10 a 14 h. i de 17:30 a 22:30 h.


El racó gastronòmic de la Festa Major de Maig de Tàrrega és la Firacóc, dedicada a potenciar un producte tan típic de la terra com és la coca de recapte i les seves múltiples varietats. Els visitants tenen l’oportunitat d’adquirir-hi els cócs de tota la vida (escalivada, carabassó, samfaina, arengada,...) al costat de les noves receptes més innovadores. Així la Firacóc acollirà més d’una vintena d’expositors del territori, i comptarà, a més, amb els tradicionals tallers de cócs adreçats als més menuts de casa de la mà del Petit Obrador. La Firacóc clou el diumenge 12 a la tarda amb l’Aplec del Cóc a càrrec de la Coordinadora de Moviments Juvenils.
Gourmets, us hi llepareu els dits! Entrada gratuïta. Quatre tastets més una beguda, 7 euros.


La resta d'activitats de la Festa Major de Tàrrega les trobareu aquí.




Ja tens un nou suggeriment, així doncs,...aquest cap de setmana, EnLleida't!!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada