dilluns, 22 d’abril del 2013

Per Sant Jordi, contes i llibres lleidatans!


Tot a punt per Sant Jordi?? Ja teniu triats els llibres que regalareu? o us agrada passejar per les parades de les llibreries i esperar trobar-vos aquell llibre que no podreu deixar de llegir??

Si ens fixem amb les comarques de Lleida, trobarem que tenim moltes editorials, escriptors i poetes amb els que podem començar a endinsar-nos o deixar-nos portar pel món de la lectura.

Us proposo els poetes més reconeguts de Ponent com Màrius Torres o Maria Mercè Marçal...


Sé una ciutat, molt lluny d'aquí, dolça i secreta,
on els anys d'alegria són breus com una nit;
on el sol és feliç, el vent és un poeta,
i la boira és fidel com el meu esperit.
(Màrius Torres - Molt Lluny d’aquí )





Llibres acabats de sortir del forn...

 “La marinada sempre arriba” de Lluís Foix. Un recorregut pels records de la infantesa de l'autor, que va néixer i créixer a Rocafort de Vallbona a la Vall del Corb. Durant la post guerra, els detalls quotidians de la vida rural són el fil conductor d'aquestes píndoles literàries. Un homenatge als orígens i a les arrels



Literatura pels més petits...





Amb el Banyetes i la seva col·lecció, on el famós caragol fa de guia als seus amics per diversos llocs de Lleida.







L’Associació Cultural Guixanet de Tàrrega ha presentat el primer relat infantil de la nissaga Els nostres Nans ens expliquen un conte, col·lecció que publicarà cada any una història protagonitzada pels capgrossos de l'entitat (Guantxo, Rosalia, Pio i Guixanet). El primer conte, basat en el Guixanet,  se situa dins el Parc de Sant Eloi de la ciutat.








Llibres de sempre com Manuscrit del Segon Origen de Manuel de Pedrolo...



Van començar a creure que la criatura enterrada, nàufrag del desastre que provocà l’explosió, era l’únic supervivent. Això no privava que, en d’altres llocs, hi pogués haver més éssers d’aquells. Però tenien el consol de saber que eren mortals i que els podien vèncer.”
(Manuel de Pedrolo, Mecanoscrit del segon origen)








Fins i tot un diccionari!! Però no un qualsevol, no! “Lo nou diccionari Lleidatà-Català”









I tot un seguit d’escriptors lleidatans com Joan Bellmunt, Pep Coll, Felip Gallart, Jordi Guardiola, Teresa Pàmies, Francesc Pané, Franscesc Pascual, Carles Porta, Miquel Pueyo, Eduard Roure, Josep Vallverdú, entre d'altres.


Alguns dels llibres d’aquests autors i d’altres, els podreu trobar editats per editorials lleidatanes com: Pagès Editors, deParís Edicions, Editorial Fonoll, Edicions Salòria...



Des del TN Comarques de TV3 també proposen 3 llibres d'escriptors lleidatans. Mireu a partir del minut 9.









Si feu un cop d’ull al Calendari d’Activitats veureu que del 23 d’ Abril al 10 de Maig de 2013 es celebra a Mollerussa el Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya , que té lloc al Pavelló Firal, podeu trobar escriptors i il·lustradors, llibres infantils i juvenils, còmics i exposicions ...







Per més informació entreu a la web de la biblioteca de Mollerussa.










Comentar que, la Marta farà tota la setmana el pastistet de la pometa!!! (cliqueu el link que hi ha la recepta!!) al menú del Pintor Marsa i al menú del hostal del Carme. 


Aquest Sant Jordi,...EnLleida't!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada