dimarts, 16 de juliol del 2013

MERCAT ROMÀ DE IESSO


Esperant que les tempestes del cap de setmana passat us hagin deixat aprofitar de les activitats que us vaig proposar, us presento noves idees per no parar a casa aquest estiu i gaudir de les Terres de Ponent!!

Un retorn al passat, música, caminades, visites guiades... aquestes són algunes de les coses que t'esperen!! Si en vols més, només cal que cliquis a Calendari d'activitats.



Guissona està impregnada de vestigis romans, testimoni de l'antiga ciutat de IESSO (s. II aC al s. VII dC). Cada any recuperen el seu passat romà el tercer cap de setmana de juliol, durant la celebració del MERCAT ROMÀ DE IESSO.


Un any més, Guissona fa un salt en el temps i rememora el mercat romà. Molts guissonencs es vesteixen amb els millors vestits i ofereixen un espectacle pel casc antic del poble per poder reviure les situacions que es donaven en una ciutat romana.

Des de diferents parts de l'imperi, les companyies d'actors acudeixen reproduint escenes típiques del món romà: les lluites de gladiadors, la venda d'esclaus i les danses imperials són alguns dels actes més representatius.




A la pàgina web de l'Ajuntament de Guissona trobareu tota la informació sobre les diferents activitats que s'organitzen durant la setmana.







Altres activitats destacades per gaudir de l’estiu a les Terres de Lleida:


Les 4 llunes a Mollerussa (totes les activitats clicant aquí)

L'Ajuntament organitza de nou el cicle d'activitats Les quatre llunes amb l'objectiu d'amenitzar les nits de divendres del mes de juliol, tot i que també dos dels actes previstos es faran a l'agost. Els actes tindran lloc als  jardins de la Casa Canal, el parc municipal i el Teatre L'Amistat a les 10 de la nit.






4a Trobada d'acordions "Ciutat de Balaguer"




Dia: Dissabte 20 de juliol de 2013

Hora: 19.00 h.
Lloc: Plaça dels Comtes d'Urgell (Davant del Museu Comarcal La Noguera)
A les 22.30h. Sopar de l'Acordió i ball per tot el públic amb "Meliton Dynamic Group"
Més informació: 699 306 555




Visites guiades a Balaguer 'Tot recordant el Comtat d'Urgell 1413-2013'


La ruta està emmarcada dins el ventall d’activitats programades per tal de commemorar els 600 anys de la caiguda del Comtat d’Urgell i la ruta s’anomena “Tot recordant el Comtat d’Urgell. 1413 – 2013”





Dies: Divendres 5, 12, 19 i 26 de juliol i 
2, 9, 16, 23 i 30 d'agost de 2013

Hora: 10.30h.

Lloc: Inici davant de l'ajuntament de Balaguer

Més informació: Oficina de Turisme 973445194







Vetllades al Freginal 2013





Les Vetllades al Freginal són un cicle d'activitats d'estiu sota l'organització de l'EMD El Talladell amb l'ànim de dinamitzar la vida cultural del poble els dissabtes a la nit. Amb caràcter gratuït.
· Concert de Wednesday Lips (pop-rock) Dia 13 de juliol
· Concert de Damià Olivella (pop-soul) Dia 20 de juliol
· Concert de Quart Primera (pop) Dia 27 de juliol









Aquest cap de setmana....EnLleida't!

2 comentaris:

  1. Us felicito pel bloc! La veritat és que els de Lleida sempre ens queixem que no hi ha res a fer però en realitat tenim milers de coses a prop. Quan marxes de casa és quan t'adones de tot el potencial. Ara que estic vivint a Argentina, on les distancies son tan grans, que amb prou feines pots aprofitar un cap de setmana llarg, t'adones del que tenies a casa. Vaig a passar la direcció d'aquest bloc a tots els meus amics.
    Felicitats
    Salutacions
    Ares
    Fuet-i-Mate

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Ares pel teu comentari!! Me'n alegro que t'agradi el bloc! Realment el que dius és ben cert, fins que no ets lluny no t'adones del munt de coses que hi ha per fer a les nostres terres!! N'hi ha per no parar quiet i ben a prop de casa! ;)

      Moltes gràcies per serguir EnLleida't!

      Salutacions,
      Laura

      Elimina