divendres, 13 de febrer del 2015

ELS CELLERS DE LA VALL DEL CORB

Els vins i escumosos que s’elaboren als pobles de la vall del riu Corb tenen la característica que es cultiven en un territori en què bufa la marinada, un vent que suavitza la calor de l’estiu i contribueixen a alentir la maduració del raïm amb què s’elaboren els vins i els escumosos. Per això, els vins que s’obtenen tenen una graduació alta, però no excessiva, i copsen un caràcter determinat, molt lligat al territori de secà i d’interior. 


La tranquil·litat, el silenci, les cabanes de volta, les masies de pedra seca, el llegat els monjos cistercencs i, sobretot, la gastronomia i els vins, s’han convertit en un atractiu turístic per als visitants.

Vins del Riu Corb és una iniciativa dels cellers l'Olivera CooperativaCercavinsCasa PardetCal Cabo CellerPetit DuranAnalecCarviresa, Mas de Móra i i Comalats

  v OLIVERA COOPERATIVA (http://www.olivera.org/php/index.php)

Si voleu conèixer de prop L'Olivera i descobrir-la sensorialment a través dels seus vins i olis, podeu visitar-los a Vallbona de les Monges.
Per reservar la visita:
- Escriviu a 
visites@olivera.org indicant el vostre nom, el nombre de persones que faran la visita i un telèfon mòbil de contacte.
- O bé truqueu al 973 33 00 92.
Activitats que ofereixen:
- 
Visites al celler de L'Olivera
- 
Passeig per les vinyes de L'Olivera
- 
Esmorzar maridatge a la Vinyeta de Missenyora
- 
Visita de veremador
- 
El molí i l'elaboració de l'oli

Horaris de la botiga del celler:
- De dilluns a divendres: de 9 a 13h i de 16 a 18h.
- Dissabtes: de 10.30 a 14h i de 16 a 18.30h.
- Diumenges: de 10.30 a 14h.



El celler neix a Verdú l’anyh 2003, actualmente el terreny que ocupen les vinyes és d’unes 50 ha. Les instal·lacions són de nova construcción. El celler té una capacitat de 150.000 litres en dipòsits d’hacer inoxidables, on es fa la fermentació a temperatura controlada i la dirección técnica dels vins va a càrrec de l’enòleg Enric Gil.
Contacta
Polígon 8, parcel-la 17


25340 Verdú (Lleida)
Tel./Fax 973 348 114
 
Son un celler que elaboren raïm ecològic i biodinàmic. D’aquest raïm fan most, vins i vinagrs. Comercialitzen la producció des de la mateixa finca.
Fan visites tant a nivell individual com en grup per veure i entendre l’elaboració i poder tastar els seus productes.
El que pretenen és divulgar formes d’agricultura sostenible i comerç just.

Horari de visita:
Dissabtes de 10h a 20h
Diumenges de 10h a 14h
Tel. 973347023 / 619790211

  v CAL CABO CELLER (http://www.calcaboceller.cat/)
Contacta
Carrer del Castell, 30
Localitat: 25344 Sant Martí de Maldà
Urgell Catalunya
tel: 973 33 11 23
Mòbil: 639 887 836


  v PETIT DURAN  (http://www.petitduran.com/)
Situat a Sant Martí de Maldà (Lleida), i de tradició centenària, ha reiniciat la elaboració i criança de vins de qualitat l’any 2011, amb la denominació d’orígen Costers del Segre i l’elaboració ecològica de tota la producció. Les vinyes pròpies estan situades en terrenys calcaris argilosos, a més de 400 metres sobre el nivell del mar, amb un contrast tèrmic dia-nit que garanteix una maduració tardana i òptima aportant tanins de gran intensitat colorant.
Contacta
telèfon 677 821 267 / 932 053 886

 
Analec és un petit celler familiar creat recentment. El celler està situat a la població de Nalec, a la comarca de l’Urgell (Lleida). Han escollit el nom d’Analec, perquè així és com s’anomenava el poble durant l’edat mitjana.
La primera elaboració es va realitzar l’any 2006.
Disposa de 22 hectàrees de vinyes pròpies. Només una part de la producció de raïm la destinen als nostres vins, la resta es ven a altres cellers.
L’enòleg i copropietari és Xavier Figuerola Mulet.
DEGUSTACIONS
Visita al celler + degustació
Visita al celler + degustació + recorregut per les vinyes
Previa reserva per email o telèfon
Contacta
info@analec.net  -  Tels:  973303190   618139317
c/Carretera, s/n 25341 NALEC (Lleida)

La tradició vinícola a la família Bonet es remunta molts anys enrere, però no va ser fins el 1989 quan Jaume Bonet va decidir engegar el projecte d'elaborar un vi propi. Actualment el Celler Comalats és una empresa familiar que compta amb dotze hectàrees de vinya i elabora vins negres i rosats Denominació d’Origen Costers del Segre, amb la qualificació de vins ecològics del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica.
L’el.laboració del vi es du a terme de forma tradicional en un celler situat al costat mateix de les nostres vinyes. El procés de maceració i fermentació del vi es fa dins de tines d’àcer inoxidable a temperatura controlada. I, finalment, la criança i envelliment dels vins Comalats es produeix al celler vell de Cal Bonet, la casa de la nostra família a l’Ametlla de Segarra, amb barriques bordeleses de roure americà.
Contacta
Per obtenir més informació sobre el vi Comalats, compres o reserva de visites al celler:
C/ Major, 40 - 25217 Ametlla de Segarra
Lleida - Catalunya

Jaume Bonet (Gerent): + 34 639 44 78 48676 29 33 32
info@comalats.cat




v  CELLER MAS DE MÓRA
Contacta
C/ Plaça de l'Hospital, s/n
25340  Verdú (Urgell)
Tel. 973 347113

v  CARVIRESA
És un celler creat l’any 1974, prové de la fusió de tres families vinícoles, que conten en la seva història amb diverses generacions dedicades a l’elaboracó de raïm de collita pròpia i adquirida a viticultors de la zona i posterior comercialització dels vins.
Disposa de cellers propis d’elaboració en les poblacions de Tàrrega, Verdú i Sant Martí de Riucorb

Contacta
Av. Tarragona, s/n
25300 Tàrrega
Tel. 9730310732

Carviresaarviresa.com





Oferta cap de Setmana : 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada