dimarts, 26 de març del 2013

Escapada al Montsec (PAM, Àger i Sant Llorenç de Montgai)


Encara no s’acosta el cap de setmana però, com que sé que alguns de vosaltres esteu de vacances, us faig una proposta per si us decidiu, a última hora, marxar un parell de dies.

La proposta, com ja veureu,  és molt estel·lar.

Preparats per descobrir l’univers i tocar les estrelles?? :)

Aquí la teniu...




Aquest mes,  el Parc Astronòmic del Montsec, juntament amb 24 municipis de la zona, han estat certificats com a Destí Turístic Starlights!!







I això, què vol dir??
Doncs, que és un indret que compta amb una qualitat excel·lent per contemplar el cel i  realitzar activitats turístiques.
Aquesta certificació, que valora per primer cop ciència i turisme, vol garantir l'observació del cel i fer descobrir els valors naturals, culturals i paisatgístics vinculats.
Només podem trobar 5 llocs més al món, que disposin d'aquesta certificació!!




La veritat és que... és una passada!!! Sobretot,  quan es tracta d’una nit clara i estrellada...  poder contemplar els planetes tan perfectes i pensar que estan a milions de quilometres, és una sensació que em fascina!




Àger


I, per aprofitar el dia, us recomano visitar el poble d’Àger i la seva col·legiata de Sant Pere i el casc antic. 

També podeu desviar-vos una mica al petit poble de Sant Llorenç de Montgai, conegut pel seu embassament. És un lloc tranquil ideal per descansar, passejar i per gaudir de nombroses activitats aquàtiques. Pujant una mica, d’alt d’un tossal, s’hi troben unes ruïnes d’un antic castell sarraí.


Sant Llorenç de Montgai



Feta la proposta..., aquesta setmana santa, EnLleida't!!



P.D.: Pots compaginar la visita fent estada a Tàrrega, on et proposem la visita a la ciutat i fer estada a l'Hotel Pintor Marsà.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada